Wanneer u niet meer in staat bent om het graf van uw dierbare zelf te onderhouden, dan kan Grafzorg Het Monument u helpen. Natuurlijk wilt u dat het grafmonument er verzorgd uitziet en blijft zien, maar door allerlei omstandigheden kunt u er vaak niet de volledige aandacht aan schenken. U kunt kiezen voor een eenmalige schoonmaak of gaan voor een  onderhoudsabonnement. Bel of mail mij gerust voor een gratis advies.

06 – 133 199 66
info@grafzorghetmonument.nl

Ik wil u de zorg omtrent de grafmonumenten ontnemen.

Ik lever veel verschillende diensten. Mocht u interesse in één van mijn diensten hebben dan kunt u gerust contact opnemen. Ik kom graag vrijblijvend langs om met u de werkzaamheden te bespreken, eerst ga ik het grafmonument bekijken, ik beoordeel deze grondig zodat ik u van een gedegen advies kan voorzien. Ik ga altijd voor het beste voor mijn klanten. Wat ik zeg doe ik, er komen geen extra kosten bij.

Grafmonument schoonmaken

Door mijn jarenlange ervaring weet ik als geen ander wat het beste is voor elk type grafmonument. Bijvoorbeeld: een marmeren monument moet schoongemaakt worden met een ander schoonmaakmiddel dan granieten. U wilt niet dat het grafmonument beschadigd raakt. Kies daarom voor de kennis en ervaring van Grafzorg Het Monument.

 

Grafmonument rechtzetten

Wanneer er geen fundering is aangebracht kan een monument met de loop der jaren verzakken. Ik kan u helpen door deze palen aan te brengen. Deze worden onder het bestaande monument geplaatst, hierdoor zal het monument vrijwel niet meer kunnen verzakken en tientallen jaren stevig op zijn plek blijven staan.

Tekst opnieuw inverven

Teksten vervagen of laten gedeeltelijk los wanneer deze door verschillende weersinvloeden worden aangetast. Hierdoor worden teksten onleesbaar. Ik kan deze teksten opnieuw inverven. Ik verwijder eerst de oude verf, vervolgens verven we de tekst opnieuw in. Voor het beste resultaat voeren we deze werkzaamheden alleen uit bij droog weer.

Onderhoudsabonnement

Een onderhoudsabonnement is makkelijk en biedt veel voordelen. U heeft u geen omkijken meer naar de onderhoud aan het graf en ik beschik over de juiste kennis en middelen om het grafmonument goed schoon te houden. Bekijk hieronder onze onderhoudsabonnementen.

Heeft u speciale wensen of wilt u een vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op via 06 – 1331 9966 of info@grafzorghetmonument.nl.

Grafonderhoud & Grafrenovatie

Door de jaren heen verweert een grafmonument, onder invloed van de weersomstandigheden. Grafrenovatie houdt in:

 • Grondige reiniging van het grafmonument;
 • Recht zetten bij verzakkingen
 • Vervanging/restauratie van de slechte delen;
 • Opnieuw schuren en polijsten van de steen;
 • Renoveren van de natuursteen vloer;
 • Letters verven;
 • Waar nodig vervangen van het grind.

 

Jaarlijks Onderhoud Grafmonument

 • Tweemaal per jaar schoonmaak van het grafmonument (indien nodig vaker);
 • Bijhouden van de opschriften;
 • Bijwerken van de voegen;
 • Rechtzetten van het monument bij verzakking;
 • Behandeling tegen groene aanslag in de herfst/winter.

Advisering voor begraafplaatsen

Achter ieder begraafplaats schuilt een goed beheer. Als gemeente, kerk, parochie, stichting of particulier kunt u rekenen op Grafzorg het Monument. Ik kan u adviseren bij het onderhouden van uw particuliere begraafplaats. Hoe krijgt u uw begraafplaats goed rendabel? Qua onderhoud en op het gebied van de beschikbare ruimte. Grafzorg Het Monument kan een ruimingsplan maken of een uitbreidingsplan voorbereiden. Ook voor een eigentijds beheersplan kunt u gebruik maken van onze kennis & ervaring.